Eksplozivan kućni trening

Za kvalitetan trening ne morate da imate vrhunsku opremu i uslove, dovoljno je da svoju svakodnevnu rutinu obojite vežbama koje će povećati vašu kondiciju i snagu.

Kada motivacija posustane, zamenjuje je disciplina. U dopuni sa kreativnošću i minimalnim brojem rekvizita,poput štoperice možete postići odlične rezultate. Pogotovo ako su vam dostupne alternative koje vam mogu pomoći ukoliko ste sprečeni da trenirate u omiljenom fitnes centru. Uz minimalno rekvizita ili bez njih, trening u kućnim uslovima može biti i te kako efikasan. Na taj način održavamo formu, testiramo našu disciplinu i spremnost da ovakav trening dovedemo do savršenstva.

Baš zbog činjenice da fizička aktivnost, između ostalog, jača vaš imunitet, vreme koje posvetite vežbanju će vam biti dragocenije.

                                                                                       PREDLOG VEŽBI

 

BUGARSKI SPLIT ČUČANJ

Ako želite da izvajate snažno i mišićavo telo bez odlaska u teretanu, onda počnite od ove vežbe. Bugarski split čučanj će pogoditi vaše kvadricepse i gluteus i pripremiti vaš metabolizam za sagorevanje dodatnih masnih naslaga.

PUZANJE MEDVEDA

Ova vežba pogađa apsolutno svaki mišić u vašem telu, a aktivira i mišiće jezgra, koji će vas sačuvati od eventualnih povreda.

Takođe, ova vežba poboljšava način na koji se krećete i konekciju između leve ruke i desne noge i obrnuto.

Na kraju, ova vežba može da bude sjajan oblik kardio treninga.

SKLEK

Sklekovi će vam pomoći da izgradite mišiće gornjeg dela tela: moćne grudi, snažna i zdrava ramena i eksplozivno jezgro.

EKSTENZIJA KUKOVA I BUTINA

Ključna vežba za razvoj zadnje lože i gluteusa.

ZGIB

Ako želite sjajan trening kod kuće, predlažemo vam da investirate u šipku za zgibove. Pomoću ove vežbe ćete izgraditi velike ruke, široka leđa, snažan stisak i impresivnu fizičku građu bez povrede ramena.

Ako budete vredno radili zgibove, isklesaćete zversku V formu, na kojoj će vam svi zavideti.

ČUČANJ SA SKOKOM

Obični čučnjevi sa sopstvenom težinom su prelaki, a hiljade ovih čučnjeva je neophodno da biste izgradili mišiće i sagoreli masne naslage, pa je najbolje da pokušate sa ovom eksplozivnom varijacijom skleka, koja će aktivirati vaše mišiće.

PIKE SKLEK

Želite široka, mišićava ramena?

Onda je ova vrsta sklekova pravi izbor za vas. Nabildujte deltoide i izgradite triceps.

Super stvar kod ove vežbe je što možete da idete od laganog do nenormalnog napora, a sve u zavisnosti od visine objekta na kome sedite.

Ovo je takođe jedna od najjednostavnijih vežbi, koja vam pomaže da izgradite snažan i moćni donji deo tela.

SALUTE IZDRŽAJ

Tradicionalni izdržaj je pomalo dosadan. Zato postavite sebi novi izazov i dok jedna ruka stoji u poziciji klasičnog plenka, drugu stavite na čelo kao da otpozdravljate (salute – pozdrav), a onda promenite ruke.

Ovaj hardcore potez ruku momentalno povećava intenzitet vašeg jezgra.

 

 

Tekstovi su preuzeti sa interneta i adaptirani,